Duhovno obrazovni i kulturni centar

Franjevački samostan i crkva zaogrnuti prirodnom baštinom mjesto su oaze mira i odmora. Predivan prostor za održavanje duhovnih obnova i susreta poticaj su duši za molitvu i meditaciju dok vrt s maslinama i ljekovitim biljkama pridonosi smiraju tijela. Osim organiziranja vlastitih programa samostan nudi prostor pojedincima, obiteljima, zajednicama, udrugama, duhovnim skupinama i svima zainteresiranima koji žele organizirati duhovne i formacijske programe za svoje članove i korisnike. Postoji mogućnost organiziranja konferencija, stručnih seminara i savjetovanja. Skladom svoje arhitekture, toplinom prostora i dahom prošlosti obogaćuje programe i događaje ostvarene u njegovu okrilju te ostaje sudionicima programa u nezaboravnoj uspomeni.

Smještaj i boravak gostiju

U samostanu se nalazi vrlo lijepo uređena blagovaonica za oko 60 osoba. U ponudi je i domaća hrana iz našeg vrta i domaćinstva po dogovoru sa svakom pojedinom grupom. Za smještaj gostiju raspolažemo sa jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. U sobama se nalazi tuš, WC, TV te mogućnost priključka vlastitog prijenosnog računala na internet mrežnim kablom.

Uređeni vrt

Maslinici i šumica pruža mogućnost šetnje i razgovora u vrijeme pauza. Kamene klupe i stolovi razmješteni u šumici omogućuju trenutke mira, opuštenosti i tišine potrebne za meditaciju na duhovnim obnovama. Samostan kao spomenik kulture  privlači brojni posjetitelje. Mogući su organizirani posjeti i razgledavanje samostana i muzeja uz prethodnu najavu za školsku djecu, udruge i razne grupe.

Prostor za mlade

Duhovno-obrazovni centar nudi također programe za mlade kao i smještaj za njih. Mladima su na raspolaganju tri spavaonice s krevetima na kat, odvojeni sanitarni prostor s tuševima i WC-ima za mladiće i djevojke. Uz prostorije za mlade nalazi se i soba za voditelja sa samostalnim sanitarnim čvorom.

Duhovna ponuda

U parku samostana nalazi se prekrasni kip sv. Franje i kip sv. Antuna uz  jezerce. Mjesto koje jednostavno poziva na molitvu i meditaciju osobito u večernjim trenucima. U samostanu se nalazi kapelica za 20 osoba. Tajanstvenim mirom i ljepotom svetohraništa potiče na molitvu i meditaciju. Samostan sv. Frane kao duhovno središte svojom povjesnošću i kulturom pruža posjetitelju idealno mjesto  susreta s Bogom, s ljudima i sa samim sobom. Želite li saznati još nešto više o samostanu sv. Frane? Dođite u Cres i sami se uvjerite u njegovu ljepotu.

Mir i dobro!

Unaprijed zahvaljujemo na Vašem dolasku!

 

Fotogalerija

Adresa:Samostan sv. Frane
Trg sv. Frane 6
51557 Cres

Telefon:tel. (051) 571-217

Svete mise su nedjeljom i blagdanom u 9:00 i 19:00, a radnim danom u 7:30 sati

samostan.cres@ofmconv.hr

Svećenici:o. Vitomir Glavaš, gvardijan
o. Ferdinand Ćavar, vikar
o. Josip Petonjić, magistar postulanata

Kontakt

Ime:

Email:

Poruka: