O Creskim kulturnim večerima

Creske kulturne večeri održavaju se od 2011. godine. Nakon pozitivnog odjeka na kulturna događanja u samostanu želja nam je ljetnom manifestacijom „Creske kulturne večeri“ još više darovati kulturna i duhovna djela svim ljudima dobre volje koji svrate u ovaj lijepi i mirni grad Cres.

U dokumentu Gaudium et spes II Vatikanskog koncila stoji zapisano:„Riječ kultura u općenitom smislu označuje sve ono čime čovjek izgrađuje i razvija svoje mnogostruke duševne i tjelesne darove te se trudi da spoznajom i radom ovlada samim svijetom. Napretkom ćudoređa i ustanova on društveni život čini čovječnijim i u obitelji i u cijelom građanskom društvu. Tijekom vremena čovjek u svojim djelima izražava, priopćuje i čuva velika duhovna iskustva i težnje da posluže napretku mnogih, dapače i cijelog ljudskog roda“ (GS 53).

S ovim mislima i željama mi organiziramo kulturni program tijekom ljeta svake godine da bude svakom čovjeku koji svrati u oazu mira i odmora, u samostan sv. Frane u Cresu, duhovna izgradnja i osvježenje.

Zahvaljujemo svima onima koji sudjeluju i daruju sebe u ostvarenju programa. Zahvaljujemo podupirateljima ove manifestacije Gradu Cresu i TZ grada Cresa, svim pokroviteljima i sponzorima. Zahvaljujemo svima onima koji će ovdje dolaziti i nalaziti izvor dobrote, služenja, predanosti i radosti.

 

Adresa:Samostan sv. Frane
Trg sv. Frane 6
51557 Cres

Telefon:tel. (051) 571-217

Svete mise su nedjeljom i blagdanom u 9:00 i 19:00, a radnim danom u 7:30 sati

samostan.cres@ofmconv.hr

Svećenici:o. Vitomir Glavaš, gvardijan
o. Ferdinand Ćavar, vikar
o. Josip Petonjić, magistar postulanata

Kontakt

Ime:

Email:

Poruka: