Proslava 50. obljetnice franjevki misionarki iz Asiza u Cresu

Cres, 14. do 15. svibnja 2011.

Hrvatske Franjevke misionarke iz Asiza, koje danas djeluju u okviru Provincije sv. Maksimilijana Kolbea, proslavile su pedesetu obljetnicu nazočnosti u Hrvatskoj. Proslava je održana u istom creskom samostanu sv. Frane, gdje su sestre pred pedeset godina započele svoj novicijat pod vodstvom magistra novaka franjevaca konventualaca. U okviru ove proslave u subotu je održana svečana akademija, a u nedjelju zahvalno euharistijsko slavlje koje je predvodio provincijalni ministar fra Ljudevit Maračić.

Ovom prigodom sestre su se prisjetile svojih hrvatskih početaka te posebnu zahvalnost izrazile franjevcima konventualcima koji su ih od samih početaka pratili i pomagali. S osobitim osjećajima zahvale sestre su se spomenule pokojnih provincijala fra Pija Polonija i fra Marijana Žugaja, ali i ostalih fratara.

Na proslavi su sudjelovale sve sestre koje danas djeluju u Hrvatskoj, dvadesetak braće iz Provincije, bogoslovi, brojni gosti i dobrotvori zajednice, generalni definitor fra Miljenko Hontić koji je prenio čestitke oca generala fra Marca Tasca, te generalna uprava sestara iz Asiza.

više na www.ofmconv.hr

Adresa:Samostan sv. Frane
Trg sv. Frane 6
51557 Cres

Telefon:tel. (051) 571-217

Svete mise su nedjeljom i blagdanom u 9:00 i 19:00, a radnim danom u 7:30 sati

samostan.cres@ofmconv.hr

Svećenici:fra Vitomir Glavaš, gvardijan
fra Ferdinand Ćavar, vikar
fra Josip Petonjić, magistar postulanata

Kontakt

Ime:

Email:

Poruka: